Velg en side

Europakafé-episode om grensekryssende transportkorridorer

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 2. november, 2022
Stillbilde/kollasj fra videoen hvor Jon Petter Artnzen og Thomas Becker diskuterer grensekryssende korridorer. Over bildet er det et avspillingsikon.

I denne episoden av Europakafé ser vi nærmere på grensekryssende transportkorridorer, med spesielt fokus på Fehmarnbelt-forbindelsen og strekningen mellom Oslo og Gøteborg. Med oss i studio har vi administrerende direktør i det grensekryssende samarbeidet STRING, Thomas Becker.

Vi kommer også inn på rundbordskonferansen som STRING og Svinesundskomiteen arrangerte på Stortinget 25. oktober. Der ble det satt søkelys på om norsk infrastruktur kan håndtere åpningen av togtunnelen Fehmarnbelt, mellom Danmark og Tyskland i 2029. Høres denne tematikken spennende ut, så kan vi anbefale Østlandssamarbeidets konferanse om grensekryssende gods den 6. desember. Det er gratis å delta, og program og påmeldingsskjema finner du her.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier