Velg en side

Fylkesprat

Fylkesprat er Østlandssamarbeidets egen podkast

I podkasten «Fylkesprat» skal vi skape faglig interessant innhold med fylkeskommunalt fokus ispedd et passende humoristisk skråblikk. Episodene vil være omtrent en halv time lange, med en eller flere aktuelle gjester i samtale om gitte tema. Programleder er Morten Stemre, seniorrådgiver for næring og kompetanse, og teknisk ansvarlig er Kristian Singh-Nergård, kommunikasjonsrådgiver, begge fra Østlandssamarbeidets sekretariat.

Du kan strømme episodene direkte her i nettleseren ved å bruke spillerne under, eller så kan du finne den på Soundcloud, i Apple Podcasts og på Spotify.

Ungdomsråd: lovpålagt illusjon eller medvirkning med kraft?

I den andre episoden av podkasten «Fylkesprat» tar vi for oss det offentlige organet ungdomsråd. Fylkeskommunene er pålagt å ha et organ for ungdomsmedvirkning. Fungerer dette som det bør? Hvorfor er ungdomsmedvirkning viktig? Hvor mye reell påvirkningskraft har ungdomsorganene i dag? Hva kjennetegner god medvirkning? Hva kjennetegner dårlig medvirkning? Hvordan skiller ungdomsmedvirkning seg fra andre former for medvirkning og påvirkning i politiske prosesser? Hva savner ungdommene mest selv?

Til å besvare disse spørsmålene har vi fått med oss Jarle Backer fra ungdommens fylkesråd i Vestfold og Telemark og Anniken Elisenberg fra ungdommens fylkesråd i Viken.

Du kan strømme den nye episoden direkte her i nettleseren ved å bruke spilleren over, eller så kan du finne alle episodene både i Apple Podcasts og på Spotify.

Norges best bevarte hemmelighet: hva gjør fylkeskommunen?

I den første episoden begynner vi med fylkeskommunen i det store bildet, fra klassiske spøker om at ingen vet hva fylkeskommunen gjør, til et stort folkelig engasjement i forbindelse med regionreformen. I hvor stor grad har debatten handlet om hva fylkeskommunen faktisk gjør? Hvordan kan fylkeskommunen bruke engasjementet rundt regionreformen videre framover? Hva er de største utfordringene i den videre utviklingen av fylkeskommunen?

Til å besvare disse spørsmålene har vi fått med oss fylkesordfører i Innlandet fylkeskommune og leder av Østlandssamarbeidet, Even Aleksander Hagen (Ap), og fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune, Siv Henriette Jacobsen (Ap).

Du kan strømme den første episoden direkte her i nettleseren ved å bruke spilleren over, eller så kan du finne den både i Apple Podcasts og på Spotify.