Velg en side

Arrangement om miljøtilstanden i Oslofjorden på Arendalsuka

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 28. juni, 2022
Båt i Oslofjorden

Båt i Oslofjorden, utenfor Oscarsborg ved Drøbak. Foto: Kristian Singh-Nergård.

Østlandssamarbeidet og Osloregionen inviterer til arrangement om miljøtilstanden i Oslofjorden, vann og vassdrag på Clarion Hotel Tyholmen under Arendalsuka 2022.

Arrangementet starter kl 12:00 og formålet er å sette søkelys på utfordringer for kommunene og fylkeskommunene i gjennomføring av tiltak for å redusere utslipp til vann, vassdrag og havet. Har kommuner og fylkeskommuner kompetansen og ressursene til å gjennomføre tiltakene?

Alvorlig for tilstanden i Oslofjorden

Norge har tatt en lederposisjon for å bevare havene globalt. Samtidig er økosystemet i Oslofjorden nær kollaps. Helhetlig tiltaksplan for en ren og rik Oslofjord med et aktivt friluftsliv ble lagt fram av regjeringen Solberg den 30. mars 2021, der det slås fast at tilstanden for livet i Oslofjorden er svært alvorlig. Tiltaksplanen følges opp av Støre-regjeringen.

Kommuner og fylkeskommuner på Østlandet har viktige roller i gjennomføring av tiltakene i planen. En av de viktigste årsakene til den dårlige miljøtilstanden er utslipp fra kommunalt avløp og avløp i spredt bebyggelse. Generelt er det en utfordring med avløpssituasjonen i hele Norge. Klimaendringene forsterker problemet.

Vi inviterer til seminar med innledning om miljøtilstanden og avløpssituasjonen, før politisk debatt/samtale om utfordringene og mulige løsninger.

Du finner oppdatert program her.
Antall plasser i lokalet: 50

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier