Velg en side

Interessant seminar om smart spesialisering innenfor rammen av Østersjøsamarbeidet ble gjennomført 25 april 2018 i Oslo

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 27. april, 2018
Bilde av Tomasz Jalukowicz som holder en presentasjon

Som en del av Østlandssamarbeidets deltakelse i Interreg Østersjøprosjektet Let’s Communicate! ble det gjennomført et seminar med fokus på smart spesialisering med input og erfaringer delt fra Østersjøregionen. Målgruppen for seminaret var norske fylkeskommunale representanter som jobber med regional utvikling og internasjonalt samarbeid. Kommunal- og moderniseringsdepartementet deltok aktivt og fikk innspill til sitt arbeid med en veileder om smart spesialisering. Eksperter fra EU-kommisjonens DG Regio, Joint Research Centre/S3 plattformen i Sevilla, ansvarlig koordinator for innovasjon i Østersjøstrategien (Tomasz Jalukowicz fra Polen – bildet) samt Nordregio bidro med faglig informasjon og input. Region Värmland delte god praksis og Trøndelag, Oppland og Innovasjon Norge presenterte eksempler fra sitt samarbeid i Østersjøregionen. Vedlagt finner dere program, deltakerliste samt presentasjoner fra seminaret. I tillegg finner dere informasjon om Baltic Leadership Program i regi av Swedish Institute. De planlegger nå et opplegg med fokus på smart spesialisering. Her er også norske fylkeskommunale deltakere velkommen. Presentasjon av opplegget kan leses under.

Seminar on EUSBSR in Oslo April 2018 – English

Participant list EUSBSR seminar 250418

DG Regio – Lina Marcinkute

PA Inno – Tomasz Jalukowicz

Nordregio – Jukka Teräs

KMD – Anja Gjærum

JRC S3 plattform – Lina Stanionyte

Region Värmland – Anders Olsson (2)

Trøndelag fylkeskommune – Per Erik Sørås

Oppland fylkeskommune – Erik Lagethon

Innovation Norge – Hans Erik Melandsø

Baltic Leadership Programme S3 – Gabor Schneider, SI

 

 

 

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier