Velg en side

Podkast – Fylkesprat spesial: en politisk ringrev takker av

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 20. desember, 2023
Morten Stemre (Østlandssamarbeidets sekretariat), Roger Ryberg (fylkesordfører Viken, Ap) og Ann Irene Sæternes (Østlandssamarbeidets sekretariat) sitter rundt et bord med mikrofoner for å spille inn en podkastepisode.

Fra venstre: Morten Stemre (Østlandssamarbeidets sekretariat), Roger Ryberg (fylkesordfører Viken, Ap) og Ann Irene Sæternes (Østlandssamarbeidets sekretariat). Foto: Kristian Singh-Nergård.

Avtroppende fylkesordfører i Viken, Roger Ryberg, reflekterer over Østlandets samarbeid og infrastrukturprioriteringer i en spesialutgave av Østlandssamarbeidets podkast, «Fylkesprat».

I samtale med Morten Stemre og Ann Irene Sæternes fra Østlandssamarbeidets sekretariat, understreker Ryberg behovet for enighet mellom Østlandets fylker for å sikre nødvendige bevilgninger og unngå økonomisk ulikhet med andre regioner.

Ryberg, som har hatt flere verv i Østlandssamarbeidet, blant annet som leder av kontaktutvalget og leder for Østlandssamarbeidets Europaforum, sier at politisk enighet på tvers av partilinjer er avgjørende for å implementere store prosjekter og politikk.

I tillegg til å fremheve betydningen av infrastrukturinvesteringer, spesielt jernbaneutvikling, la Ryberg vekt på behovet for bedre togforbindelser og hyppigere avganger for å imøtekomme behovene til den store befolkningen i regionen. Ryberg delte også internasjonale perspektiver, spesielt om Nord-Europa og endringer i landenes holdninger til internasjonale allianser som NATO, og hvordan dette har påvirket politiske beslutninger.

Episoden gir innsikt i Rybergs refleksjoner om samhandlingen mellom fylker og kommuner, betydningen av infrastrukturinvesteringer, politisk enighet på tvers av partigrenser og tilpasningsevnen til ulike samarbeidsformer for å oppnå framgang og utvikling i landsdelen. Rybergs avskjed markerer slutten på en 40-årig politisk karriere. Vi takker ham for innsatsen og engasjementet, og ønsker ham lykke til med pensjonisttilværelsen.

Du kan strømme episoden direkte her i nettleseren ved å bruke spilleren under, eller så kan du finne den både i Apple Podcasts og på Spotify. Du finner tidligere episoder av «Fylkesprat» på denne siden.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier