Velg en side

Podkast – Fylkesprat spesial: en politisk ringrev takker av

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 20. desember, 2023
Morten Stemre (Østlandssamarbeidets sekretariat), Roger Ryberg (fylkesordfører Viken, Ap) og Ann Irene Sæternes (Østlandssamarbeidets sekretariat) sitter rundt et bord med mikrofoner for å spille inn en podkastepisode.

Fra venstre: Morten Stemre (Østlandssamarbeidets sekretariat), Roger Ryberg (fylkesordfører Viken, Ap) og Ann Irene Sæternes (Østlandssamarbeidets sekretariat). Foto: Kristian Singh-Nergård.

Avtroppende fylkesordfører i Viken, Roger Ryberg, reflekterer over Østlandets samarbeid og infrastrukturprioriteringer i en spesialutgave av Østlandssamarbeidets podkast, «Fylkesprat».

I samtale med Morten Stemre og Ann Irene Sæternes fra Østlandssamarbeidets sekretariat, understreker Ryberg behovet for enighet mellom Østlandets fylker for å sikre nødvendige bevilgninger og unngå økonomisk ulikhet med andre regioner.

Ryberg, som har hatt flere verv i Østlandssamarbeidet, blant annet som leder av kontaktutvalget og leder for Østlandssamarbeidets Europaforum, sier at politisk enighet på tvers av partilinjer er avgjørende for å implementere store prosjekter og politikk.

I tillegg til å fremheve betydningen av infrastrukturinvesteringer, spesielt jernbaneutvikling, la Ryberg vekt på behovet for bedre togforbindelser og hyppigere avganger for å imøtekomme behovene til den store befolkningen i regionen. Ryberg delte også internasjonale perspektiver, spesielt om Nord-Europa og endringer i landenes holdninger til internasjonale allianser som NATO, og hvordan dette har påvirket politiske beslutninger.

Episoden gir innsikt i Rybergs refleksjoner om samhandlingen mellom fylker og kommuner, betydningen av infrastrukturinvesteringer, politisk enighet på tvers av partigrenser og tilpasningsevnen til ulike samarbeidsformer for å oppnå framgang og utvikling i landsdelen. Rybergs avskjed markerer slutten på en 40-årig politisk karriere. Vi takker ham for innsatsen og engasjementet, og ønsker ham lykke til med pensjonisttilværelsen.

Du kan strømme episoden direkte her i nettleseren ved å bruke spilleren under, eller så kan du finne den både i Apple Podcasts og på Spotify. Du finner tidligere episoder av «Fylkesprat» på denne siden.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brexit BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kunnskapsdepartementet (KD) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Mette Kalve Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Regionreformen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet (SD) Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet (UD) Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier