Velg en side

Innovasjonscamp skal finne nye løsninger på krisen i Oslofjorden

av Kristian Singh-Nergård |
Først publisert 07.11.23
Stillbilde fra innovasjonscampvideo som viser en trikk på vei forbi Oslo rådhus på Rådhusplassen.

Stillbilde fra videoen.

Høsten 2023 deltar 2000 elever ved 17 videregående skoler på innovasjonscampen «Vannet vårt» for å finne løsninger på krisen i Oslofjorden. Initiativet har som mål å mobilisere og inspirere unge hjerner til å takle en av landsdelens største utfordringer: å redde Oslofjorden.

Østlandssamarbeidet, Viken fylkeskommune og Osloregionen IPR samarbeider med Ungt Entreprenørskap om innovasjonscampen, hvor elevene får i oppdrag å utvikle ideer til prosjekter eller tiltak som kan bidra til et mer bærekraftig vannmiljø og friluftsliv ved havområder, innsjøer, elver og bekker i sitt lokalmiljø. Formålet er klart; innovasjonscampen skal øke oppmerksomheten rundt vannmiljøet på Østlandet, spesielt i lys av den pågående krisen i Oslofjorden. Derfor har Østlandssamarbeidet satt av kapasitet og ressurser til å gjennomføre innovasjonscampene sammen med samarbeidspartnere.

Krisen i Oslofjorden handler ikke bare om byene og kommunene langs fjorden, ettersom nedbørsfeltet til fjorden dekker nesten hele Østlandet. Å forstå og løse problemene i dette nedbørsfeltet er avgjørende for å friskmelde Oslofjorden og de omkringliggende vannområdene. Derfor arrangeres det innovasjonscamper på skoler i alle fire fylkene i landsdelen.

Finalen på Oslo rådhus

Høydepunktet er finalen som vil finne sted på Oslo rådhus den 13. november 2023. Da vil vinnerne fra hver skole presentere sine innovative løsninger for en hovedjury, som vil utpeke tre endelige vinnere.

Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Akershus, beskriver innovasjonscampen som en «treningsleir i kreativitet» hvor elevene får et skarpt oppdrag fra en oppdragsgiver og må jobbe i grupper for å finne innovative løsninger. Vinnerne fra hver skole får billett til finalen på Oslo Rådhus og en sjanse til å konkurrere mot de beste løsningene fra hele landsdelen.

– Det kom jo inn masse, masse gode løsninger, og det har vært vanskelig å plukke ut, sier Skotland om nivået på deltakerne. – Det blir jo ekstremt spennende hva vi ser i Oslo Rådhus 13. november, så det gleder vi oss til, avslutter Skotland.

Se videointervju med Petter Skotland og elever ved Bleiker videregående skole i Asker her:

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Arve Høiberg Aud Hove Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CBSS Circle K Norge CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Helge Orten Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sigrun Myrvang Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier