Velg en side

Innovasjonscamp skal finne nye løsninger på krisen i Oslofjorden

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 7. november, 2023
Stillbilde fra innovasjonscampvideo som viser en trikk på vei forbi Oslo rådhus på Rådhusplassen.

Stillbilde fra videoen.

Høsten 2023 deltar 2000 elever ved 17 videregående skoler på innovasjonscampen «Vannet vårt» for å finne løsninger på krisen i Oslofjorden. Initiativet har som mål å mobilisere og inspirere unge hjerner til å takle en av landsdelens største utfordringer: å redde Oslofjorden.

Østlandssamarbeidet, Viken fylkeskommune og Osloregionen IPR samarbeider med Ungt Entreprenørskap om innovasjonscampen, hvor elevene får i oppdrag å utvikle ideer til prosjekter eller tiltak som kan bidra til et mer bærekraftig vannmiljø og friluftsliv ved havområder, innsjøer, elver og bekker i sitt lokalmiljø. Formålet er klart; innovasjonscampen skal øke oppmerksomheten rundt vannmiljøet på Østlandet, spesielt i lys av den pågående krisen i Oslofjorden. Derfor har Østlandssamarbeidet satt av kapasitet og ressurser til å gjennomføre innovasjonscampene sammen med samarbeidspartnere.

Krisen i Oslofjorden handler ikke bare om byene og kommunene langs fjorden, ettersom nedbørsfeltet til fjorden dekker nesten hele Østlandet. Å forstå og løse problemene i dette nedbørsfeltet er avgjørende for å friskmelde Oslofjorden og de omkringliggende vannområdene. Derfor arrangeres det innovasjonscamper på skoler i alle fire fylkene i landsdelen.

Finalen på Oslo rådhus

Høydepunktet er finalen som vil finne sted på Oslo rådhus den 13. november 2023. Da vil vinnerne fra hver skole presentere sine innovative løsninger for en hovedjury, som vil utpeke tre endelige vinnere.

Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Akershus, beskriver innovasjonscampen som en «treningsleir i kreativitet» hvor elevene får et skarpt oppdrag fra en oppdragsgiver og må jobbe i grupper for å finne innovative løsninger. Vinnerne fra hver skole får billett til finalen på Oslo Rådhus og en sjanse til å konkurrere mot de beste løsningene fra hele landsdelen.

– Det kom jo inn masse, masse gode løsninger, og det har vært vanskelig å plukke ut, sier Skotland om nivået på deltakerne. – Det blir jo ekstremt spennende hva vi ser i Oslo Rådhus 13. november, så det gleder vi oss til, avslutter Skotland.

Se videointervju med Petter Skotland og elever ved Bleiker videregående skole i Asker her:

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brussel BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunal- og moderniseringsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Rune Hogsnes Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Sonja Steen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Tyskland-strategi Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier