Velg en side

Europeisk ungdomsmedvirkning i Innlandet

av Morten Stemre |
Publisert 5. oktober, 2023
Sigrun Myrvang sittende ved et bord, mens hun snakker inn i en mikrofon, på ØstsamUng-samling.

Sigrun Myrvang på ØstsamUng-samling, i Fredrikstad, 3. november 2022. Her i møte med Østlandssamarbeidets representantskap. Foto: Kristian Singh-Nergård.

Hvordan skape muligheter for god ungdomsmedvirkning? Dette var tema da ungdom fra norske og europeiske regioner var samlet på Koppang i Innlandet til kapasitetsbygging og erfaringsutveksling.

Arrangementet ble gjennomført av Youth Regional Network (YRN) i Assembly of European Regions (AER), blant annet med støtte fra Østlandssamarbeidet. Koordinering av deltakelsen i europeiske ungdomsnettverk er en viktig del av arbeidet med ØstsamUng, Østlandssamarbeidets eget ungdomsnettverk.

Innlandet var vertskap for samlingen, hvor norske ungdommer som er engasjert lokalt og regionalt presenterte den norske «modellen» for ungdomsmedvirkning. Dette var utgangspunktet for et verksted med kreativ utveksling erfaringer om hvordan ungdommene kan skape gode arenaer for ungdomsmedvirkning i deres regioner.

Helgen begynte med et møte i YRNs presidentskap, som blant annet arbeidet med et forslag til en handlingsplan for nettverket. Dette forslaget ble bearbeidet videre i forskjellige tematiske komiteer, før den endelige versjonen av en ny, målrettet og innholdsrik handlingsplan ble vedtatt mot slutten av samlingen. Sekretariatet i AER deltok med en presentasjon om hvordan YRN kan jobbe enda tettere med AER i deres arbeidsgrupper og politiske strukturer.

Utover det faglige fikk deltakerne oppleve en «norsk kulturaften» med tradisjonsmat, høstmarked, konsert og vafler med brunost!

– Denne helgen har vært utrolig lærerik, konkluderer Sigrun Myrvang. Sigrun er nestleder i Ungdommens fylkesting i Innlandet og medlem av YRNs presidentskap, som leder av komiteen for ungdomsmedvirkning. – Ulike regioner i ulike europeiske land har mange liknende utfordringer. Hvordan vi skaper gode rammer for ungdomsmedvirkning er en slik utfordring, og internasjonal erfaringsutveksling kan være avgjørende for å kunne løse oppgaven bedre på tvers av landegrenser.

Artikkelen er skrevet av

  • Morten Stemre

    Morten er seniorrådgiver for næring og kompetanse i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brussel BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunal- og moderniseringsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Rune Hogsnes Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Sonja Steen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Tyskland-strategi Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier