Velg en side

Europeisk ungdomsmedvirkning i Innlandet

av Morten Stemre |
Først publisert 05.10.23
Sigrun Myrvang sittende ved et bord, mens hun snakker inn i en mikrofon, på ØstsamUng-samling.

Sigrun Myrvang på ØstsamUng-samling, i Fredrikstad, 3. november 2022. Her i møte med Østlandssamarbeidets representantskap. Foto: Kristian Singh-Nergård.

Hvordan skape muligheter for god ungdomsmedvirkning? Dette var tema da ungdom fra norske og europeiske regioner var samlet på Koppang i Innlandet til kapasitetsbygging og erfaringsutveksling.

Arrangementet ble gjennomført av Youth Regional Network (YRN) i Assembly of European Regions (AER), blant annet med støtte fra Østlandssamarbeidet. Koordinering av deltakelsen i europeiske ungdomsnettverk er en viktig del av arbeidet med ØstsamUng, Østlandssamarbeidets eget ungdomsnettverk.

Innlandet var vertskap for samlingen, hvor norske ungdommer som er engasjert lokalt og regionalt presenterte den norske «modellen» for ungdomsmedvirkning. Dette var utgangspunktet for et verksted med kreativ utveksling erfaringer om hvordan ungdommene kan skape gode arenaer for ungdomsmedvirkning i deres regioner.

Helgen begynte med et møte i YRNs presidentskap, som blant annet arbeidet med et forslag til en handlingsplan for nettverket. Dette forslaget ble bearbeidet videre i forskjellige tematiske komiteer, før den endelige versjonen av en ny, målrettet og innholdsrik handlingsplan ble vedtatt mot slutten av samlingen. Sekretariatet i AER deltok med en presentasjon om hvordan YRN kan jobbe enda tettere med AER i deres arbeidsgrupper og politiske strukturer.

Utover det faglige fikk deltakerne oppleve en «norsk kulturaften» med tradisjonsmat, høstmarked, konsert og vafler med brunost!

– Denne helgen har vært utrolig lærerik, konkluderer Sigrun Myrvang. Sigrun er nestleder i Ungdommens fylkesting i Innlandet og medlem av YRNs presidentskap, som leder av komiteen for ungdomsmedvirkning. – Ulike regioner i ulike europeiske land har mange liknende utfordringer. Hvordan vi skaper gode rammer for ungdomsmedvirkning er en slik utfordring, og internasjonal erfaringsutveksling kan være avgjørende for å kunne løse oppgaven bedre på tvers av landegrenser.

Artikkelen er skrevet av

  • Morten Stemre

    Morten er seniorrådgiver for næring og kompetanse i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Arve Høiberg Aud Hove Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CBSS Circle K Norge CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Helge Orten Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sigrun Myrvang Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier