Velg en side

Europakafé-episode om energi

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 5. september, 2023
Stillbilde/bildekollasj fra videoen med Ragnar Semundseth og Morten Stemre. Over bildet er det et avspillingsikon.

Stillbilde fra videoen.

I denne Europakafeen tar vi for oss energi, og utfordringer knyttet til energi både i et EU-perspektiv og på fylkesnivå. Med oss i studio er Ragnar Semundseth, spesialutsending for energi ved Norges delegasjonen til EU.

I flere tiår har de fleste tenkt på Norge som et land med en overflod av energi. I dag er vi bevisst på utfordringene med et kommende kraftunderskudd og effektbalansen her på Østlandet. Og fordi vi skal gjennom en omfattende grønn omstilling blir det nødvendig at vi øker den fornybare energiproduksjonen og utvikler kraftnettet enda raskere enn det vi har gjort hittil.

Det har også kommet en ny global naturavtale og regjeringen har annonsert at det kommer en ny nasjonal naturplan. Energiutfordringene skal altså løses samtidig som vi blir bedre på natur- og miljøvern og på bærekraftig arealforvaltning.

Dette er ikke bare en norsk utfordring, men også et svært viktig tema for EU. Vi har fått med oss Ragnar Semundseth, spesialutsending for energi ved Norges delegasjonen til EU, til å snakke om dette temaet.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier