Velg en side

Europakafé-episode om energi

av Kristian Singh-Nergård |
Først publisert 05.09.23
Stillbilde/bildekollasj fra videoen med Ragnar Semundseth og Morten Stemre. Over bildet er det et avspillingsikon.

I denne Europakafeen tar vi for oss energi, og utfordringer knyttet til energi både i et EU-perspektiv og på fylkesnivå. Med oss i studio er Ragnar Semundseth, spesialutsending for energi ved Norges delegasjonen til EU.

I flere tiår har de fleste tenkt på Norge som et land med en overflod av energi. I dag er vi bevisst på utfordringene med et kommende kraftunderskudd og effektbalansen her på Østlandet. Og fordi vi skal gjennom en omfattende grønn omstilling blir det nødvendig at vi øker den fornybare energiproduksjonen og utvikler kraftnettet enda raskere enn det vi har gjort hittil.

Det har også kommet en ny global naturavtale og regjeringen har annonsert at det kommer en ny nasjonal naturplan. Energiutfordringene skal altså løses samtidig som vi blir bedre på natur- og miljøvern og på bærekraftig arealforvaltning.

Dette er ikke bare en norsk utfordring, men også et svært viktig tema for EU. Vi har fått med oss Ragnar Semundseth, spesialutsending for energi ved Norges delegasjonen til EU, til å snakke om dette temaet.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Arve Høiberg Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CargoNet CBSS Circle K Norge CPMR-Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen Innlandet fylkeskommune InterCity Interreg Jan Carsten Gjærløw Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon-Ivar Nygård Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nullutslippskjøretøy Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Ungdomsmedvirkning Ungdomsråd Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier