Velg en side

Europakafé-episode om demokrati og sivilsamfunnet i Europa

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 31. mai, 2023
Stillbilde/kollasj fra videoen hvor Morten Stemre og Jean-Christophe Delmas diskuterer demokrati og sivilsamfunnet i Europa. Over bildet er det et avspillingsikon.

Stillbilde fra videoen.

I denne episoden av Europakafé har vi fått med oss Jean-Christophe Delmas, seniorrådgiver i Den norske Helsingforskomité, for å snakke om demokrati under press i Europa.

Vi ser nærmere på krisene i Europa, som utløser press mot demokratiet og hvorfor det er viktig å inkludere og lytte til sivilsamfunnet i disse tider. Et sterkere sivilsamfunn kan gi mer motstandsdyktige demokrati. Gjennom EØS-midlene bidrar Norge til å styrke sivilsamfunnet i de 15 mottakerlandene. Bedre levekår og en rettferdig økonomisk, sosial og miljømessig utvikling for innbyggerne i de fattigste landene i EU er med på å styrke demokratiet i Europa.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier