Velg en side

Ny Europakafé om norsk industri og EUs grønne giv

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 16. februar, 2023
Stillbilde/kollasj fra videoen hvor Ann Irene Sæternes og Sverre Gotaas snakker om norsk industri og EUs grønne giv. Over bildet er det et avspillingsikon.

Stillbilde/kollasj fra videoen.

I denne Europakafeen har vi fått med oss direktør i Herøya Industripark AS, Sverre Gotaas, i studio. Her snakker vi om hvordan norsk industri forholder seg til utfordringer og muligheter innenfor rammen av Europas grønne giv.

Europas grønne giv handler om å bygge konkurransekraft gjennom grønn omstilling der en ambisiøs klimapolitikk også sees på som god næringslivspolitikk. Den grønne given slår inn på alle samfunnsområder og EU-kommisjonen lanserer strategidokumenter, initiativ og fremmer nye retningslinjer og forordninger på løpende bånd.

Men den grønne given gir også tilgang til prosjektmidler og kompetanse gjennom europeisk samarbeid – med gode muligheter for norske bedrifter og fagmiljøer.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brussel BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunal- og moderniseringsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Rune Hogsnes Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Sonja Steen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Tyskland-strategi Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier