Velg en side

Ny Europakafé om norsk industri og EUs grønne giv

av Kristian Singh-Nergård |
Først publisert 16.02.23
Stillbilde/kollasj fra videoen hvor Ann Irene Sæternes og Sverre Gotaas snakker om norsk industri og EUs grønne giv. Over bildet er det et avspillingsikon.

Stillbilde/kollasj fra videoen.

I denne Europakafeen har vi fått med oss direktør i Herøya Industripark AS, Sverre Gotaas, i studio. Her snakker vi om hvordan norsk industri forholder seg til utfordringer og muligheter innenfor rammen av Europas grønne giv.

Europas grønne giv handler om å bygge konkurransekraft gjennom grønn omstilling der en ambisiøs klimapolitikk også sees på som god næringslivspolitikk. Den grønne given slår inn på alle samfunnsområder og EU-kommisjonen lanserer strategidokumenter, initiativ og fremmer nye retningslinjer og forordninger på løpende bånd.

Men den grønne given gir også tilgang til prosjektmidler og kompetanse gjennom europeisk samarbeid – med gode muligheter for norske bedrifter og fagmiljøer.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Arve Høiberg Aud Hove Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CBSS Circle K Norge CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Helge Orten Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sigrun Myrvang Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier