Velg en side

Podkast – Ungdomsråd: lovpålagt illusjon eller medvirkning med kraft?

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 26. september, 2022
Morten Stemre (Østlandssamarbeidets sekretariat), Jarle Backer (Ungdommens fylkesråd i Vestfold og Telemark) og Anniken Elisenberg (Ungdommens fylkesråd i Viken).

Fra venstre: Morten Stemre (Østlandssamarbeidets sekretariat), Jarle Backer (Ungdommens fylkesråd i Vestfold og Telemark) og Anniken Elisenberg (Ungdommens fylkesråd i Viken). Foto: Kristian Singh-Nergård

I den andre episoden av podkasten «Fylkesprat» tar vi for oss det offentlige organet ungdomsråd. Fylkeskommunene er pålagt å ha et organ for ungdomsmedvirkning. Fungerer dette som det bør? Hvorfor er ungdomsmedvirkning viktig? Hvor mye reell påvirkningskraft har ungdomsorganene i dag? Hva kjennetegner god medvirkning? Hva kjennetegner dårlig medvirkning? Hvordan skiller ungdomsmedvirkning seg fra andre former for medvirkning og påvirkning i politiske prosesser? Hva savner ungdommene mest selv?

Til å besvare disse spørsmålene har vi fått med oss Jarle Backer fra ungdommens fylkesråd i Vestfold og Telemark og Anniken Elisenberg fra ungdommens fylkesråd i Viken.

Gikk du glipp av den første episoden? Fortvil ikke, du finner den her.

Du kan strømme den nye episoden direkte her i nettleseren ved å bruke spilleren under, eller så kan du finne alle episodene både i Apple Podcasts og på Spotify.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brexit BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kunnskapsdepartementet (KD) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Mette Kalve Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Regionreformen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet (SD) Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet (UD) Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier