Velg en side

Podkast – Ungdomsråd: lovpålagt illusjon eller medvirkning med kraft?

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 26. september, 2022
Morten Stemre (Østlandssamarbeidets sekretariat), Jarle Backer (Ungdommens fylkesråd i Vestfold og Telemark) og Anniken Elisenberg (Ungdommens fylkesråd i Viken).

Fra venstre: Morten Stemre (Østlandssamarbeidets sekretariat), Jarle Backer (Ungdommens fylkesråd i Vestfold og Telemark) og Anniken Elisenberg (Ungdommens fylkesråd i Viken). Foto: Kristian Singh-Nergård

I den andre episoden av podkasten «Fylkesprat» tar vi for oss det offentlige organet ungdomsråd. Fylkeskommunene er pålagt å ha et organ for ungdomsmedvirkning. Fungerer dette som det bør? Hvorfor er ungdomsmedvirkning viktig? Hvor mye reell påvirkningskraft har ungdomsorganene i dag? Hva kjennetegner god medvirkning? Hva kjennetegner dårlig medvirkning? Hvordan skiller ungdomsmedvirkning seg fra andre former for medvirkning og påvirkning i politiske prosesser? Hva savner ungdommene mest selv?

Til å besvare disse spørsmålene har vi fått med oss Jarle Backer fra ungdommens fylkesråd i Vestfold og Telemark og Anniken Elisenberg fra ungdommens fylkesråd i Viken.

Gikk du glipp av den første episoden? Fortvil ikke, du finner den her.

Du kan strømme den nye episoden direkte her i nettleseren ved å bruke spilleren under, eller så kan du finne alle episodene både i Apple Podcasts og på Spotify.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier