Velg en side

Verdien av norsk deltakelse i Østersjøsamarbeidet

av Jon Petter Arntzen |
Først publisert 03.03.21 |
Visual recording fra webinaret

25. februar arrangerte Østlandssamarbeidet et webinar som satte søkelyst på Østersjøstrategien og norsk deltakelse. Webinaret inngikk i EU-kommisjonen DG Regios uke for makro-regionalt strategisk samarbeid i Europa, og ble arrangert innenfor rammene av prosjektet Let’s Communicate. Medarrangører var Utenriksdepartementet og den norske delegasjonen i Brussel.

Webinaret ble åpnet av ambassadør Per Sjaastad, nestleder ved EU-delegasjonen. De ulike innleggene belyste merverdien av å involvere Norge som naboland i det makroregionale samarbeidet i Østersjøregionen.

To konkrete prosjekt ble vist fram som eksempler på norsk deltakelse i strategiske viktige prosjekter i Østersjøen – STM Balt SAFE v/Kystverket og EFFECT4buildings v/Innlandet fylkeskommune.

Ca. 80 personer deltok på arrangementet.

Program og presentasjoner

Moderator var Baiba Liepa, prosjektleder ved Interact-kontoret i Turku.

En oppsummering kan også leses her https://www.balticsea-region-strategy.eu/news-room/highlights-blog/item/124-why-neighbourhood-cooperation-matters-webinar-zoomed-into-norway-eusbsr

Relaterte innlegg

Stikkord

Aftenposten Annette Lindahl Raakil Antonio G. W. Serri Arendalsuka Arvid Tommy Müller Baltic Sea Youth Platform Bildeling Biogass Brussel BSSSC BSSSC Youth BSYP Bærekraft CargoNet CBSS Circle K Norge Det grønne skiftet Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fullføringsreformen Fundatum Fylkesprat Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Horizon 2020 Horizon Europe Hurdalsplattformen Hydrogen Høring Ingrid Elisabeth Volungholen Innlandet fylkeskommune Innlandstrafikk InterCity Interreg Jan Carsten Gjærløw Jarle Backer Jernbane Jon-Ivar Nygård Jyllandskorridoren Klimagassutslipp Kollektivtrafikk Kongsvinger Kristian Singh-Nergård Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Lobbyvirksomhet Lotta Möllerfalk Mathias Nikolai Berg Mikromobilitet Miljødirektoratet Mobilitet Nasjonal transportplan NHO Logistikk og Transport Nordsjøregionen Norsk senter for sirkulær økonomi NTP Ola Elvestuen Olav Skinnes Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Phusicos Podkast Reklima Representantskapet Rina Yamamoto Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sigrun Myrvang Sirin Hellvin Stav Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Stortinget STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Trym Mathisen Gullvog Ungdomsmedvirkning Ungdomsråd Vestfoldbanen Videregående opplæring Åsa Ågren Wikström Østersjøregionen Østersjørådet ØstsamUng

Nyhetskategorier