Velg en side

Internasjonalt fagpolitisk utvalg i dialog med KLD om norsk deltakelse i LIFE

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 30. januar, 2019
Bilde av en dame og Atle Hamar

I forbindelse med møte i internasjonalt fagpolitisk utvalg 18. januar 2019 hadde utvalget en samtale med statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet (KLD) bl.a. om norsk deltakelse i EUs program LIFE 2021-2027. Utvalgets medlemmer la vekt på at fylkeskommunene er KLDs beste venner for gjennomføring av norsk klima og miljøpolitikk og at virkemidler behøves for å få jobben gjort. LIFE-programmet kan utgjøre et viktig stimuli for realisering konkrete prosjekter. Betydningen av videre norsk deltakelse i Interreg stod også på dagsorden i møtet.

Referat fra møte 2019-01-18

LIFE programmet for miljø og klima

Interreg 2021-2027 – argumenter for lobbyarbeid

Rullering av Nordsjøstrategien 2020 – tidsplan

NSC Brexit statement on Interreg-samarbeid

Presentasjon ØS 2025 for int fagpol utvalg

Scandria Alliance

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier