Velg en side

Samtidskunst i landsdelsutstilling på flere arenaer: fylkesordfører Solli åpner Østlandsutstillingen

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 11. juni, 2018

Fylkesordfører Solli åpnet Østlandsutstillingen 2018 i Akershus 9. juni og i talen sin omtalte hun kunsten, kunstnerne og deres vilkår og kommenterte at årets utstilling kan bidra at regionene kommer nærmere hverandre. I år vises nemlig Østlandsutstillingen i to av de tre fylkeskommunene som skal etablere Viken,  i Vestfossen kunstlaboratorium i Buskerud og i Trafo Kunsthall i Asker.

Østlandsutstillingen finansieres av 7 fylkeskommuner på Østlandet gjennom Østlandssamarbeidet og vises på flere arenaer. Foruten østlandsfylkene, med Oslo, er Østlandsutstillingen aktiv i samarbeidsprosjekter med Schleswig-Holstein. Neste år, 2019, er det jubileumsår og  opplegg forberedes i alle fylkene.

Utstillingen har fri innsendingsrett for østlandskunstnere og i år søkte 727 kunstnere med 2.496 verk, og av disse valgte juryen ut 78 verk av 39 kunstnere for de to visningsstedene.

Åpning av utstillingene med mange kunstnere tilstede – som alle ble beæret med en blomst – viser en god blanding mellom godt etablerte  og nye unge kunstnere, mellom ulike materialer og former. Og kunstens verden er også et møtested mellom norskfødte og tilreisende østlendinger. Østlandsutstillingens  pris for det mest markante verket ble i år tildelt Ayatgali Tuelubek (innreist til Norge fra Kazakstan) for videoinstallasjonen «The invisible handjob of the New Economy.»

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brexit BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kunnskapsdepartementet (KD) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Mette Kalve Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Regionreformen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet (SD) Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet (UD) Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier