Velg en side

Vårmøte i BSSSC i Svetlogorsk 22. og 23. mai

av Jon Petter Arntzen |
Først publisert 25.05.18
Gruppebilde av personer

Styremøte i BSSSC under norsk formannskap ble gjennomført 23. mai med Kaliningrad regionen i Russland som vertskap. Den 22. mai deltok styrets medlemmer og administrative representanter på det 8 partnerskapsforum for Kaliningrad regionen og deres nasjonale og internasjonale partnere. BSSSC formann, Roger Ryberg, hilste forsamlingen på vegne av BSSSC. Guvernør i Kaliningrad, Anton Alikhanov, var vertskap for forumet. Ann Irene Sæternes orienterte om EØS-midlene og det nye fondet for grenseregionalt og transnasjonalt samarbeid. På styremøtet 23. mai vedtok BSSSC bl.a. et posisjonspapir om kultur “Ad culture to the heart of regional and European Politics”. Papiret følger opp tidligere vedtatt policy papir om subsidiaritet, demokrati og Europas framtid fra desember 2017. BSSSCs styre ble også enige om å utarbeide et nytt posisjonspapir til EUs regionalpolitikk (Cohesion Policy) og langtidsbudsjettet for 2021-2027. Dette papiret vil bli drøftet på neste styremøte i Gdansk 10. september. Opplegg for årskonferansen i Gdansk 10 – 12. september ble godkjent og styret utpekte Sari Rautio (styremedlem fra Finland) som BSSSCs representant til Advisory Board for Interreg Østersjøprosjektet RDI2CluB (bio-økonomi).  Program for partnerskapsforum i Kaliningrad 22.5, Rybergs innlegg på forumet samt agenda for styremøtet i BSSSC kan leses her.

Programme Kaliningrad partner forum – final

Intervention during Partner forum 22.05.18

Agenda BSSSC Board Meeting 23.05.2018

BSSSC Policy Paper Culture – final

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Arve Høiberg Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CargoNet CBSS Circle K Norge CPMR-Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen Innlandet fylkeskommune InterCity Interreg Jan Carsten Gjærløw Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon-Ivar Nygård Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nullutslippskjøretøy Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Ungdomsmedvirkning Ungdomsråd Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier