Velg en side

Internasjonalt fagpolitisk utvalg besøkte regionen Noord-Holland 14. – 16. mai

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 25. mai, 2018
Gruppebilde av flere personer

I forbindelse med utvalgets vårmøte besøkte internasjonalt fagpolitisk utvalg regionen Noord-Holland. Her fikk utvalgets medlemmer orientering om regionens arbeid med sirkulær økonomi, smart spesialisering, innovasjon i offentlig sektor og smart mobilitet.

Den 15. mai besøkte gruppa en bedrift som utvikler teknologi og materiale for 3D printing av bygg. Blant annet har bedriften levert gulv til Schiphol lufthavn. Via båt ble utvalgets medlemmer orientert om havneutviklingen i Amsterdam og de tiltak som gjøres for å gjøre havn og logistikk så miljøvennlig som mulig. Rundturen ble avsluttet helt ute ved Nordsjøen der de nå bygger verdens største sluse for trafikken inn og ut av Amsterdam havn.

Representanter for den regionale regjeringen så vel som fra parlamentet i Noord-Holland deltok i programmet. Norges Ambassadør til Nederland, Martin Sørby, informerte om den politiske situasjonen i Nederland etter siste valg. Program, deltakerliste og noen av presentasjonene kan leses her.

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brussel BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunal- og moderniseringsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Rune Hogsnes Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Sonja Steen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Tyskland-strategi Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier