Velg en side

Internasjonalt fagpolitisk utvalg besøkte regionen Noord-Holland 14. – 16. mai

av Jon Petter Arntzen |
Først publisert 25.05.18 |
Gruppebilde av flere personer

I forbindelse med utvalgets vårmøte besøkte internasjonalt fagpolitisk utvalg regionen Noord-Holland. Her fikk utvalgets medlemmer orientering om regionens arbeid med sirkulær økonomi, smart spesialisering, innovasjon i offentlig sektor og smart mobilitet. Den 15. mai besøkte gruppa en bedrift som utvikler teknologi og materiale for 3D printing av bygg. Bl.a. har bedriften levert gulv til Schiphol lufthavn. Via båt ble utvalgets medlemmer orientert om havneutviklingen i Amsterdam og de tiltak som gjøres for å gjøre havn og logistikk så miljøvennlig som mulig. Rundturen ble avsluttet helt ute ved Nordsjøen der de nå bygger verdens største sluse for trafikken inn og ut av Amsterdam havn. Representanter for den regionale regjeringen så vel som fra parlamentet i Noord-Holland deltok i programmet. Norges Ambassadør til Nederland, Martin Sørby, informerte om den politiske situasjonen i Nederland etter siste valg. Program, deltakerliste og noen av presentasjonene kan leses her

Referat fra møte 2018-05-14

Programme visit Noord-Holland May 2018

Participant list ENCN – study tour 14-16 May 2018

Presentation Jack van der Hoek

Circular Economy for Eastern Norway

Presentatie Smart Specialization

 

Relaterte innlegg

Stikkord

Aftenposten Annette Lindahl Raakil Antonio G. W. Serri Arendalsuka Arvid Tommy Müller Baltic Sea Youth Platform Bildeling Biogass Brussel BSSSC BSSSC Youth BSYP Bærekraft CargoNet CBSS Circle K Norge Det grønne skiftet Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fullføringsreformen Fundatum Fylkesprat Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Horizon 2020 Horizon Europe Hurdalsplattformen Hydrogen Høring Ingrid Elisabeth Volungholen Innlandet fylkeskommune Innlandstrafikk InterCity Interreg Jan Carsten Gjærløw Jarle Backer Jernbane Jon-Ivar Nygård Jyllandskorridoren Klimagassutslipp Kollektivtrafikk Kongsvinger Kristian Singh-Nergård Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Lobbyvirksomhet Lotta Möllerfalk Mathias Nikolai Berg Mikromobilitet Miljødirektoratet Mobilitet Nasjonal transportplan NHO Logistikk og Transport Nordsjøregionen Norsk senter for sirkulær økonomi NTP Ola Elvestuen Olav Skinnes Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Phusicos Podkast Reklima Representantskapet Rina Yamamoto Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sigrun Myrvang Sirin Hellvin Stav Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Stortinget STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Trym Mathisen Gullvog Ungdomsmedvirkning Ungdomsråd Vestfoldbanen Videregående opplæring Åsa Ågren Wikström Østersjøregionen Østersjørådet ØstsamUng

Nyhetskategorier