Velg en side

Internasjonalt fagpolitisk utvalg besøkte regionen Noord-Holland 14. – 16. mai

av Jon Petter Arntzen |
Først publisert 25.05.18
Gruppebilde av flere personer

I forbindelse med utvalgets vårmøte besøkte internasjonalt fagpolitisk utvalg regionen Noord-Holland. Her fikk utvalgets medlemmer orientering om regionens arbeid med sirkulær økonomi, smart spesialisering, innovasjon i offentlig sektor og smart mobilitet. Den 15. mai besøkte gruppa en bedrift som utvikler teknologi og materiale for 3D printing av bygg. Bl.a. har bedriften levert gulv til Schiphol lufthavn. Via båt ble utvalgets medlemmer orientert om havneutviklingen i Amsterdam og de tiltak som gjøres for å gjøre havn og logistikk så miljøvennlig som mulig. Rundturen ble avsluttet helt ute ved Nordsjøen der de nå bygger verdens største sluse for trafikken inn og ut av Amsterdam havn. Representanter for den regionale regjeringen så vel som fra parlamentet i Noord-Holland deltok i programmet. Norges Ambassadør til Nederland, Martin Sørby, informerte om den politiske situasjonen i Nederland etter siste valg. Program, deltakerliste og noen av presentasjonene kan leses her

Referat fra møte 2018-05-14

Programme visit Noord-Holland May 2018

Participant list ENCN – study tour 14-16 May 2018

Presentation Jack van der Hoek

Circular Economy for Eastern Norway

Presentatie Smart Specialization

 

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Arve Høiberg Aud Hove Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CBSS Circle K Norge CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Helge Orten Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sigrun Myrvang Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier