Velg en side

Hvordan bruke TEN-T-politikk for å styrke den grønne omstillingen

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 6. september, 2022
EURegionsWeek 2022 illustrasjon

Workshopen “Urban nodes – accelerators of sustainable and balanced regional development” vil fokusere på hvordan byer og regioner proaktivt kan bruke TEN-T-politikk for å bygge bærekraftige by-land-partnerskap og styrke den grønne omstillingen. Denne workshopen er en del av programmet under European Week of Regions and Cities i oktober.

Fra Norge deltar Hanna E. Marcussen (MDG, Byråd for byutvikling i Oslo kommune), og hun skal snakke om flerkjernet byutvikling i stor-Osloregionen. Workshopen ble initiert av Østlandssamarbeidet, og blir nå gjennomført av det interregionale politiske samarbeidet, Scandria Alliance, hvor Østlandssamarbeidet er medlem på vegne av fylkene på Østlandet.

Hanna E. Marcussen

Foto: Sturlason

European Week of Regions and Cities (#EURegionsWeek) er en unik kommunikasjons- og nettverksplattform som samler regioner og byer fra hele Europa, inkludert politikere, eksperter og akademikere. I den tjuende utgaven av dette arrangementet er det fire temaer som står i fokus; grønn omstilling, territorielt samhold, digital overgang og styrking av ungdomsmedvirkning.

Øvrige deltakere i panelet er Manuela Hahn (Deputy Head of Joint Spatial Planning Department Berlin-Brandenburg), Heikki Saarento (Planning Director, Regional Council of Southwest Finland) og Åsa Ågren Wikström (medlem av Västerbotten County Council), mens moderator Wiktor Szydarowski (Director ESPON EGTC) og Guido Beermann (Minister of Infrastructure and Federal State Planning of Land Brandenburg og Chairperson of Scandria®Alliance) ønsker velkommen.

Arrangementet foregår 11. oktober fra 11:30 til 13:00, det strømmes direkte og du kan melde deg på her.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Tyskland-strategi Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier