Velg en side

Fagpolitisk utvalg for samferdsel på besøk i Østfold

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 27. april, 2019
Bilde av ordfører i Moss, Hanne Tollerud, og prosjektleder i miljøløftet, Helene Øvrelid.

Fagpolitisk utvalg for samferdsel besøkte Østfold torsdag 25. og fredag 26. april. I tillegg til behandling av sakskartet fikk utvalget torsdag kveld en orientering fra ordfører i Moss, Hanne Tollerud og prosjektleder i miljøløftet Helene Øvrelid (se bilde) om samferdselsutfordringer i Moss, jernbaneutbygginga gjennom byen, RV 19, fergetrafikk mm.

I forbindelse med utvalgets besøk i Østfold, ble det også gjennomført en befaring fredag 26. april med følgende programposter:

  • Besøk i Moss havn og orientering ved havnedirektør Øystein Sundby.
  • Befaring innlandshavna og informasjon om for gang/sykkel-infrastruktur langs FV 120.
  • Befaring FV 115 og FV 114 med oppgradering av tverrforbindelser og strategisk vedlikehold. Orientering fra Fylkeskommunen og Statens vegvesen.

Deretter besøkte utvalget Inspiria Science Centre i Sarpsborg der det ble gitt orienteringer om:

  • Bypakke Nedre Glomma, v/ Jostein Haug, fylkesdirektør samferdsel.
  • Hvordan kan Østlandsfylkene bidra til at biogass vinner konkurransen om lastebilene? Biogass Oslofjord v. Karen Sund og Jenny Hovland Johanson.
  • Orientering om Inspiria Science center. Geir Endregard, adm.dir

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brexit BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kunnskapsdepartementet (KD) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Mette Kalve Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Regionreformen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet (SD) Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet (UD) Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier