Velg en side

Fagpolitisk utvalg for samferdsel på besøk i Østfold

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 27. april, 2019
Bilde av ordfører i Moss, Hanne Tollerud, og prosjektleder i miljøløftet, Helene Øvrelid.

Fagpolitisk utvalg for samferdsel besøkte Østfold torsdag 25. og fredag 26. april. I tillegg til behandling av sakskartet fikk utvalget torsdag kveld en orientering fra ordfører i Moss, Hanne Tollerud og prosjektleder i miljøløftet Helene Øvrelid (se bilde) om samferdselsutfordringer i Moss, jernbaneutbygginga gjennom byen, RV 19, fergetrafikk mm.

I forbindelse med utvalgets besøk i Østfold, ble det også gjennomført en befaring fredag 26. april med følgende programposter:

  • Besøk i Moss havn og orientering ved havnedirektør Øystein Sundby.
  • Befaring innlandshavna og informasjon om for gang/sykkel-infrastruktur langs FV 120.
  • Befaring FV 115 og FV 114 med oppgradering av tverrforbindelser og strategisk vedlikehold. Orientering fra Fylkeskommunen og Statens vegvesen.

Deretter besøkte utvalget Inspiria Science Centre i Sarpsborg der det ble gitt orienteringer om:

  • Bypakke Nedre Glomma, v/ Jostein Haug, fylkesdirektør samferdsel.
  • Hvordan kan Østlandsfylkene bidra til at biogass vinner konkurransen om lastebilene? Biogass Oslofjord v. Karen Sund og Jenny Hovland Johanson.
  • Orientering om Inspiria Science center. Geir Endregard, adm.dir

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier