Velg en side

Østlandssamarbeidet inn i Scandria Alliance

av Jon Petter Arntzen |
Først publisert 14.02.19
Kart som viser de prioriterte transportkorridorene i Scandria Alliance

Østlandssamarbeidet er nå formelt gått inn som partner i det interregionale samarbeidet Scandria Alliance med partnerregioner i Finland, Sverige og Tyskland. Som norsk partner skal Østlandssamarbeidet ivareta og koordinere interessene som fylkeskommunene på Østlandet har i det videre arbeidet med å utvikle alliansen. Fylkesordfører i Akershus og nestleder i kontaktutvalget, Anette Solli, er utpekt som Østlandssamarbeidets representant til de politiske møtene i alliansen – og med fylkesvaraordfører i Østfold, Siv Jacobsen som vara. Sekretariatsleder Jon Petter Arntzen, er Østlandssamarbeidets representant i den administrative styringsgruppen for prosjektet.

Temaområdene som alliansen skal fokusere på er:

  • governance (e.g. European / national transport policies);
  • logistics (e.g. unit-trains, innovative transhipment technologies);
  • railways (e.g. freight and passenger rail infrastructure projects, interoperability);
  • Green Corridor (e.g. alternative fuels and propulsion technologies like biogas or e-mobility);
  • economic cooperation (e.g. cluster cooperation);
  • development of urban nodes;
  • financing issues (e.g. funding programmes and project finance).

Onsdag 6. mars 2019 deltar Anette Solli på en konferanse i Bruxelles der man skal stake ut den videre kurs for alliansen.

Samarbeidsavtalen kan leses her (PDF)

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Arve Høiberg Aud Hove Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CBSS Circle K Norge CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Helge Orten Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sigrun Myrvang Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier