Velg en side

Østlandssamarbeidet inn i Scandria Alliance

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 14. februar, 2019
Kart som viser de prioriterte transportkorridorene i Scandria Alliance.

Østlandssamarbeidet er nå formelt gått inn som partner i det interregionale samarbeidet Scandria Alliance med partnerregioner i Finland, Sverige og Tyskland. Som norsk partner skal Østlandssamarbeidet ivareta og koordinere interessene som fylkeskommunene på Østlandet har i det videre arbeidet med å utvikle alliansen. Fylkesordfører i Akershus og nestleder i kontaktutvalget, Anette Solli, er utpekt som Østlandssamarbeidets representant til de politiske møtene i alliansen – og med fylkesvaraordfører i Østfold, Siv Jacobsen som vara. Sekretariatsleder Jon Petter Arntzen, er Østlandssamarbeidets representant i den administrative styringsgruppen for prosjektet.

Temaområdene som alliansen skal fokusere på er:

  • governance (e.g. European / national transport policies);
  • logistics (e.g. unit-trains, innovative transhipment technologies);
  • railways (e.g. freight and passenger rail infrastructure projects, interoperability);
  • Green Corridor (e.g. alternative fuels and propulsion technologies like biogas or e-mobility);
  • economic cooperation (e.g. cluster cooperation);
  • development of urban nodes;
  • financing issues (e.g. funding programmes and project finance).

Onsdag 6. mars 2019 deltar Anette Solli på en konferanse i Bruxelles der man skal stake ut den videre kurs for alliansen.

Samarbeidsavtalen kan leses her (PDF)

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brussel BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunal- og moderniseringsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Rune Hogsnes Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Sonja Steen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Tyskland-strategi Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier