Velg en side

Fylkene i Østlandssamarbeidet ut mot regjeringens jernbanekutt

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 9. april, 2021

Fylkene i Østlandssamarbeidet (Oslo, Viken, Vestfold og Telemark og Innlandet) er skuffet over regjeringens manglende satsing på InterCity i forslag til Nasjonalt transportplan (NTP). Frontene i debatten skjerpes nå. Mandag og tirsdag (12. og 13. april) er det høring i Transport- og kommunikasjonskomiteen, og vi er klare til kamp. Vi forventer et bedre og mer funksjonelt togtilbud, som bidrar til å redusere klimautslipp og øker satsningen på byutvikling. Dette kommer næringslivet, befolkningen og pendlerne til gode. Du kan lese vårt høringsinnspill som er oversendt komiteen her (PDF). Les også saken i dagens Aftenposten, hvor Even Aleksander Hagen, Tonje Brenna, Terje Riis-Johansen og Lan Marie Nguyen Berg gjentok budskapet vårt.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier