Velg en side

Pat Cox i møte med Østlandssamarbeidet

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 12. februar, 2018
Gruppebilde av flere personer

Tirsdag 13. februar var Pat Cox  på besøk i Oslo. Cox er tidligere leder av EU-parlamentet og nå European Co-ordinator for Scandinavian-Mediterranean Transport Corridor. I forbindelse med besøket i Oslo satte han av tid til møter med Akershus fylkeskommune, Østfold fylkeskommune, Østlandssamarbeidet og samferdselsdepartementet.

Det ble et informativt og konstruktivt møte der Cox gav svært nyttige innspill til hvordan planleggingen av  nye grensekryssende jerbaneforbindelser mot Gøteborg og Stockholm kan organiseres og finansieres. Fylkesvaraordfører i Østfold, Siv Jacobsen, var klar på at man nå må komme i gang med felles planlegging av de grensekryssende korridorene  med deltagelse både fra norske og svenske transportmyndigheter.

– På møtet med Cox fikk Østlandssamarbeidet  blant annet drøftet høstens transportkonferanse som Østlandssamarbeidet arrangerer onsdag 12. september, der etableringen av Scandria Alliance og de grensekryssende korridorene mellom hhv. Oslo-Gøteborg og Oslo-Stockholm vil være sentrale temaer, sier sekretariatsleder for Østlandssamarbeidet, Jon Petter Arntzen.

 

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier