Velg en side

Europakafé-episode om landbruk og EU/EØS

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 16. juni, 2023
Stillbilde/kollasj fra videoen hvor Ann Irene Sæternes og Magnar Sundfør snakker om landbruk og EU/EØS. Over bildet er det et avspillingsikon.

Stillbilde fra videoen.

I denne episoden av Europakafé har vi fått med oss spesialutsending for landbruk ved den norske EU-delegasjonen i Brussel, Magnar Sundfør, til å gi oss et lite innblikk i EUs landbrukspolitikk og Norges forhold til EU på landbruksområdet.

Her tar vi for oss landbrukets kobling til EU og EUs felles landbrukspolitikk, Common Agricultural Policy (CAP). Når vi snakker om Norges tilknytning til EU kommer vi fort inn på landbrukspolitikken. Landbruk er ikke en del av EØS-avtalen, men vi er en del av det indre marked. Hvordan påvirkes Norge og hva er forskjellene mellom EUs politikk og Norges på landbruksområdet? Vi er blant annet innom undertemaene klima, natur, miljø, «Farm to Fork»-strategien (Fra jord til bord på norsk), matsikkerhet og kompetanse.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier