Velg en side

Europakafé-episode om landbruk og EU/EØS

av Kristian Singh-Nergård |
Først publisert 16.06.23
Stillbilde/kollasj fra videoen hvor Ann Irene Sæternes og Magnar Sundfør snakker om landbruk og EU/EØS. Over bildet er det et avspillingsikon.

I denne episoden av Europakafé har vi fått med oss spesialutsending for landbruk ved den norske EU-delegasjonen i Brussel, Magnar Sundfør, til å gi oss et lite innblikk i EUs landbrukspolitikk og Norges forhold til EU på landbruksområdet.

Her tar vi for oss landbrukets kobling til EU og EUs felles landbrukspolitikk, Common Agricultural Policy (CAP). Når vi snakker om Norges tilknytning til EU kommer vi fort inn på landbrukspolitikken. Landbruk er ikke en del av EØS-avtalen, men vi er en del av det indre marked. Hvordan påvirkes Norge og hva er forskjellene mellom EUs politikk og Norges på landbruksområdet? Vi er blant annet innom undertemaene klima, natur, miljø, «Farm to Fork»-strategien (Fra jord til bord på norsk), matsikkerhet og kompetanse.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Arve Høiberg Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CargoNet CBSS Circle K Norge CPMR-Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen Innlandet fylkeskommune InterCity Interreg Jan Carsten Gjærløw Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon-Ivar Nygård Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nullutslippskjøretøy Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Ungdomsmedvirkning Ungdomsråd Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier