Select Page

Planning Future 2018 – Video Atelierhaus im Anscharpark i Kiel (17.11.-09.12.18)

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 10. December, 2018

Video Prosjektet Planning Future 2018 – Video er det første av fire planlagte fellesprosjekter med billedkunstnerne i Schleswig-Holstein. Utstillingen ble vist i Atelierhaus im Anscharpark i Kiel i perioden 17. november til 9. desember 2018. Utstillingskonseptet ble utviklet på initiativ fra Østlandsutstillingen og i samarbeid med billedkunstnerforeningen BBK Schleswig-Holstein. Kooperasjonen mellom de to regionene bygger på et ønske om gjensidig utveksling mellom kunstnere i regionene og den politiske plattformen basert på Østlandssamarbeidet og dets partnerregion Bundesland Schleswig-Holstein. Utstillingen ble lyst ut i Schleswig-Holstein og på Østlandet og hadde som grunnlag fri innsendelse og anonym juryering. 58 kunstnere fra begge land med til sammen 87 arbeider ble vurdert av en bilateral jury som besto av Sverre Gullesen (kunstner og representant fra ØUs jury), Kristine Halmrast (uavhengig kunstner), Fabian Vogler (kunstner og representant for BBK Sch-H) og Martina Kaufmann (Østlandsutstillingen). 18 kunstnere med 18 verk ble invitert til å delta i utstillingen.

Videokunst i videste forstand ble presentert – fra kortfilm til videoinstallasjoner, computerbaserte arbeider og videoskulpturer. Deltagende kunstnere fra Norge var Damir Avdagic, Sigbjørn Bratlie, Yamile Calderon & Edward Cunniffe, Anne Marthe Dyvi, Hanna Fauske, Hege Liseth, Bjørn Erik Haugen, Pete Fleming, Jon Gorospe, Verena Scholz & Claudia Ammann, Ingrid Torvund og Endre Aalrust. Følgende tyske kunstere deltok: Johannes Maria Bienemann, Ilka Kollath, Arne Lösekann, Marion Inge Otto Quoos, Eve Wiemer og Kai Zimmer.

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brexit BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jan Carsten Gjerløw Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Kirsti Slotsvik Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Regionreformen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet (SD) Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Sonja Steen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tyskland-strategi Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet (UD) Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier