Velg en side

Planning Future 2018 – Video Atelierhaus im Anscharpark i Kiel (17.11.-09.12.18)

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 10. desember, 2018

Video Prosjektet Planning Future 2018 – Video er det første av fire planlagte fellesprosjekter med billedkunstnerne i Schleswig-Holstein. Utstillingen ble vist i Atelierhaus im Anscharpark i Kiel i perioden 17. november til 9. desember 2018. Utstillingskonseptet ble utviklet på initiativ fra Østlandsutstillingen og i samarbeid med billedkunstnerforeningen BBK Schleswig-Holstein. Kooperasjonen mellom de to regionene bygger på et ønske om gjensidig utveksling mellom kunstnere i regionene og den politiske plattformen basert på Østlandssamarbeidet og dets partnerregion Bundesland Schleswig-Holstein. Utstillingen ble lyst ut i Schleswig-Holstein og på Østlandet og hadde som grunnlag fri innsendelse og anonym juryering. 58 kunstnere fra begge land med til sammen 87 arbeider ble vurdert av en bilateral jury som besto av Sverre Gullesen (kunstner og representant fra ØU´s jury), Kristine Halmrast (uavhengig kunstner), Fabian Vogler (kunstner og representant for BBK Sch-H) og Martina Kaufmann (Østlandsutstillingen). 18 kunstnere med 18 verk ble invitert til å delta i utstillingen.

Videokunst i videste forstand ble presentert – fra kortfilm til videoinstallasjoner, computerbaserte arbeider og videoskulpturer. Deltagende kunstnere fra Norge var Damir Avdagic, Sigbjørn Bratlie, Yamile Calderon & Edward Cunniffe, Anne Marthe Dyvi, Hanna Fauske, Hege Liseth, Bjørn Erik Haugen, Pete Fleming, Jon Gorospe, Verena Scholz & Claudia Ammann, Ingrid Torvund og Endre Aalrust. Følgende tyske kunstere deltok: Johannes Maria Bienemann, Ilka Kollath, Arne Lösekann, Marion Inge Otto Quoos, Eve Wiemer og Kai Zimmer.

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier