Velg en side

Planning Future 2018 – Video Atelierhaus im Anscharpark i Kiel (17.11.-09.12.18)

av Jon Petter Arntzen |
Først publisert 10.12.18

Video Prosjektet Planning Future 2018 – Video er det første av fire planlagte fellesprosjekter med billedkunstnerne i Schleswig-Holstein. Utstillingen ble vist i Atelierhaus im Anscharpark i Kiel i perioden 17. november til 9. desember 2018. Utstillingskonseptet ble utviklet på initiativ fra Østlandsutstillingen og i samarbeid med billedkunstnerforeningen BBK Schleswig-Holstein. Kooperasjonen mellom de to regionene bygger på et ønske om gjensidig utveksling mellom kunstnere i regionene og den politiske plattformen basert på Østlandssamarbeidet og dets partnerregion Bundesland Schleswig-Holstein. Utstillingen ble lyst ut i Schleswig-Holstein og på Østlandet og hadde som grunnlag fri innsendelse og anonym juryering. 58 kunstnere fra begge land med til sammen 87 arbeider ble vurdert av en bilateral jury som besto av Sverre Gullesen (kunstner og representant fra ØU´s jury), Kristine Halmrast (uavhengig kunstner), Fabian Vogler (kunstner og representant for BBK Sch-H) og Martina Kaufmann (Østlandsutstillingen). 18 kunstnere med 18 verk ble invitert til å delta i utstillingen.

Videokunst i videste forstand ble presentert – fra kortfilm til videoinstallasjoner, computerbaserte arbeider og videoskulpturer. Deltagende kunstnere fra Norge var Damir Avdagic, Sigbjørn Bratlie, Yamile Calderon & Edward Cunniffe, Anne Marthe Dyvi, Hanna Fauske, Hege Liseth, Bjørn Erik Haugen, Pete Fleming, Jon Gorospe, Verena Scholz & Claudia Ammann, Ingrid Torvund og Endre Aalrust. Følgende tyske kunstere deltok: Johannes Maria Bienemann, Ilka Kollath, Arne Lösekann, Marion Inge Otto Quoos, Eve Wiemer og Kai Zimmer.

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Arve Høiberg Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CargoNet CBSS Circle K Norge CPMR-Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen Innlandet fylkeskommune InterCity Interreg Jan Carsten Gjærløw Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon-Ivar Nygård Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nullutslippskjøretøy Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Ungdomsmedvirkning Ungdomsråd Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier