Velg en side

Vellykket møte i samarbeidet med delstaten Schleswig-Holstein 8. mars

av Jon Petter Arntzen |
Først publisert 23.03.18
Bilde av Roger Ryberg og Sabine Sütterlin-Waack

Kommisjonsmøte i samarbeidet mellom fylkeskommunene på Østlandet og delstaten Schleswig-Holstein ble gjennomført i Fredrikstad 8. mars. Delegasjonen fra Schleswig-Holstein var ledet av Minister for Justis, Europa, Forbrukerspørsmål og Likestilling, Sabine Sütterlin-Waack. Møtet ble ledet av Roger Ryberg, leder i Østlandssamarbeidet og fylkesordfører i Buskerud. I tillegg til utveksling av informasjon om aktuelle politiske saker og tema på dagsorden i de to landene fikk deltakerne informasjon om to Interreg-prosjekt innen grønn omstilling samt bred informasjon om ungdomsutveksling/-medvirkning. Også det regionale kultursamarbeidet ble fremhevet i møtet. Klima, grønn transport, bioøkonomi ble fremhevet som viktige samarbeidsområder framover sammen med et fortsatt fokus på felles kultur- og ungdomsprosjekt. Under finner dere agenda og presentasjoner fra møtet.

Final draft minutes 08.06.18 (PDF)
Handlingsplan – Cooperation Perspectives 2018-2019 (PDF)
Participation list CC meeting 2018 (PDF)
Agenda CC 2018 (PDF)
Welcome to Østfold – Ole Haabeth (PDF)
Bio-economy Region – Monika Svanberg (PDF)
Northern Connection – Mali H Skogen (PDF)
Youth Climate-exchange – Håkon Slang-Sundsetvik (PDF)
Youth involvement in regional and european cooperation, Tuva Tøien Bakken (PDF)

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Arve Høiberg Aud Hove Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CBSS Circle K Norge CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Helge Orten Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sigrun Myrvang Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier