Velg en side

Vellykket møte i samarbeidet med delstaten Schleswig-Holstein 8. mars

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 23. mars, 2018
Bilde av Roger Ryberg og Sabine Sütterlin-Waack

Kommisjonsmøte i samarbeidet mellom fylkeskommunene på Østlandet og delstaten Schleswig-Holstein ble gjennomført i Fredrikstad 8. mars. Delegasjonen fra Schleswig-Holstein var ledet av Minister for Justis, Europa, Forbrukerspørsmål og Likestilling, Sabine Sütterlin-Waack. Møtet ble ledet av Roger Ryberg, leder i Østlandssamarbeidet og fylkesordfører i Buskerud. I tillegg til utveksling av informasjon om aktuelle politiske saker og tema på dagsorden i de to landene fikk deltakerne informasjon om to Interreg-prosjekt innen grønn omstilling samt bred informasjon om ungdomsutveksling/-medvirkning. Også det regionale kultursamarbeidet ble fremhevet i møtet. Klima, grønn transport, bioøkonomi ble fremhevet som viktige samarbeidsområder framover sammen med et fortsatt fokus på felles kultur- og ungdomsprosjekt. Under finner dere agenda og presentasjoner fra møtet.

Final draft minutes 08.06.18 (PDF)
Handlingsplan – Cooperation Perspectives 2018-2019 (PDF)
Participation list CC meeting 2018 (PDF)
Agenda CC 2018 (PDF)
Welcome to Østfold – Ole Haabeth (PDF)
Bio-economy Region – Monika Svanberg (PDF)
Northern Connection – Mali H Skogen (PDF)
Youth Climate-exchange – Håkon Slang-Sundsetvik (PDF)
Youth involvement in regional and european cooperation, Tuva Tøien Bakken (PDF)

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier