Velg en side

Fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning, valgt som president for komite 3 i AER

av Jon Petter Arntzen |
Publisert 30. juni, 2017
Bilde av et bygg med trær i forgrunnen.

Statsparlamentet Nedre Østerrike.

På generalforsamlingen i Assembly of European Regions (AER) i Saint Pölten i Østerrike 31. mai ble fylkesordfører i Hedmark og medlem i internasjonalt fagpoltisk utvalg valgt til president i komite 3, med ansvar for utdanning, kultur og ungdom. Han tok over vervet fra fylkesordfører Sonja Steen i Nordland. Steen går nå inn som en av to norske medlemmer i AERs byrå, mens Rønning blir en del av Executive Board i AER. Generalforsamlingen valgte samtidig ny president fra regionen Västre Götaland i Sverige – Magnus Berntsson – samt medlemmer til et nytt og utvidet Executive Board.

AER elects a new Executive Board (PDF)

På Byråmøte den 1. juni vedtok AER et posisjonspapir rettet inn mot EUs regionalpolitikk post 2020.

AER_Position_Future_CohesionPolicy (PDF)

Artikkelen er skrevet av

  • Jon Petter Arntzen

    Jon Petter er sekretariatsleder og fagansvarlig for samferdsel og infrastruktur i Østlandssamarbeidets sekretariat.

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brussel BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunal- og moderniseringsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Rune Hogsnes Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Sonja Steen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Tyskland-strategi Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier