Velg en side

Kielfreden av 14. januar 1814 gav startskuddet til den norske grunnloven

av Ann Irene Sæternes |
Først publisert 15.01.14
Bilde av en forestilling på en reise fra den franske revolusjon til Kielfreden

Partnerskapet mellom Østlandssamarbeidet og Schleswig-Holstein deltok i markering av Kielfreden 14. januar 2014. Kieltraktaten, der Norge ble gitt fra Danmark til Sverige, gav startskuddet til den norske grunnloven signert på Eidsvoll 17. mai samme år. Representanter fra Norge, Schleswig-Holstein, Danmark og Sverige deltok på makeringen i Kiel. Partnerskapets bidrag til arrangementet var et ungdomsseminar om demokrati, ytringsfrihet og deltakelse samt et samarbeidsprosjekt mellom dans/drama elever fra Skien videregående skole og musikkelever fra Ernst Barlach Gymnasium i Kiel. Arrangementet var vellykket og fikk god TV-dekning i Nord-Tyskland. Innslag kan sees via lenkene under.

Under festarrangementet på Kiel slott talte Stortingspresident Olemic Thommessen, statssekretær i UD, Bård Glad Pedersen, samt parlamentspresident i Schleswig-Holstein, Klaus Schlie, og ministerpresident i Schleswig-Holstein, Torsten Albig. Elever fra Skien vgs. dans og dramalinje framførte et danseteater spesielt laget for anledningen. Forestillingen tok oss med på en reise fra den franske revolusjon til Kielfreden. Elever fra Ernst Barlach gymnasets symfoniorkester akkompagnerte dansernes forestilling. Elevenes forestilling høstet stor applaus og ble trukket spesielt fram i media etter arrangementet – både i avis og TV.

Rapport gruppearbeid Kiel (PDF)

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Arve Høiberg Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CargoNet CBSS Circle K Norge CPMR-Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen Innlandet fylkeskommune InterCity Interreg Jan Carsten Gjærløw Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon-Ivar Nygård Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nullutslippskjøretøy Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Ungdomsmedvirkning Ungdomsråd Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier