Velg en side

Kielfreden av 14. januar 1814 gav startskuddet til den norske grunnloven

av Ann Irene Sæternes |
Publisert 15. januar, 2014
Bilde av en forestilling på en reise fra den franske revolusjon til Kielfreden

Partnerskapet mellom Østlandssamarbeidet og Schleswig-Holstein deltok i markering av Kielfreden 14. januar 2014. Kieltraktaten, der Norge ble gitt fra Danmark til Sverige, gav startskuddet til den norske grunnloven signert på Eidsvoll 17. mai samme år. Representanter fra Norge, Schleswig-Holstein, Danmark og Sverige deltok på makeringen i Kiel. Partnerskapets bidrag til arrangementet var et ungdomsseminar om demokrati, ytringsfrihet og deltakelse samt et samarbeidsprosjekt mellom dans/drama elever fra Skien videregående skole og musikkelever fra Ernst Barlach Gymnasium i Kiel. Arrangementet var vellykket og fikk god TV-dekning i Nord-Tyskland. Innslag kan sees via lenkene under.

Under festarrangementet på Kiel slott talte Stortingspresident Olemic Thommessen, statssekretær i UD, Bård Glad Pedersen, samt parlamentspresident i Schleswig-Holstein, Klaus Schlie, og ministerpresident i Schleswig-Holstein, Torsten Albig. Elever fra Skien vgs. dans og dramalinje framførte et danseteater spesielt laget for anledningen. Forestillingen tok oss med på en reise fra den franske revolusjon til Kielfreden. Elever fra Ernst Barlach gymnasets symfoniorkester akkompagnerte dansernes forestilling. Elevenes forestilling høstet stor applaus og ble trukket spesielt fram i media etter arrangementet – både i avis og TV.

Rapport gruppearbeid Kiel (PDF)

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier