Select Page

Europakafé: Samtale med utviklings- og nordisk samarbeidsminister, Anne Beathe Tvinnereim, om det nordiske samarbeidet

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 25. May, 2022
Stillbilde/kollasj fra videoen hvor Ann Irene Sæternes og Anne Beathe Tvinnereim snakker om Det nordiske samarbeidet. Over bildet er det et avspillingsikon.

Vi har fått med oss utviklings- og nordisk samarbeidsminister, Anne Beathe Tvinnereim, i en ny episode av Europakafé. Her ser vi nærmere på hva som er viktig for Norge med det nordiske samarbeidet, det nordiske samarbeidets plass i Europa og rollen til regionalt nivå i Norden. 

I år har Norge formannskapet i Nordisk ministerråd, og Tvinnereim er nordisk samarbeidsminister. Hva betyr det og hva innebærer det i praksis? Vi kommer også inn på hvilke saker og prioriteringer som er viktige for det norske formannskapet, hvilken betydning det nordiske samarbeidet har for Norges relasjon til EU, og hvordan fylkeskommunene er koblet på dette samarbeidet.

Europakafé er en serie korte tematiske møter, hvor formålet er å dele kunnskap og informasjon om tema og saker i internasjonalt samarbeid, med relevans for Norge.

Du kan se alle episodene av Europakafé her.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Bane NOR Biogass Brexit BSSSC Youth Bærekraft Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Energistasjoner EU EU-kommisjonen Europaforum Europakafé EUs Østersjøstrategi (EUSBSR) Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Helge Orten Hydrogen Ingrid Schulerud InterCity Interreg Ivar Odnes Jan Carsten Gjerløw Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Kirsti Slotsvik Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Let’s Communicate Markku Markkula Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Osloregionens Europakontor Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Regionreformen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet (SD) Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Sonja Steen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportkorridorer Transportøkonomisk institutt (TØI) Tyskland-strategi Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet (UD) Vestfoldbanen Østersjøen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen Østlandsutstillingen ØstsamUng

Nyhetskategorier