Velg en side

Europakafé: Samtale med utviklings- og nordisk samarbeidsminister, Anne Beathe Tvinnereim, om det nordiske samarbeidet

av Kristian Singh-Nergård |
Først publisert 25.05.22
Stillbilde/kollasj fra videoen hvor Ann Irene Sæternes og Anne Beathe Tvinnereim snakker om Det nordiske samarbeidet. Over bildet er det et avspillingsikon.

Vi har fått med oss utviklings- og nordisk samarbeidsminister, Anne Beathe Tvinnereim, i en ny episode av Europakafé. Her ser vi nærmere på hva som er viktig for Norge med det nordiske samarbeidet, det nordiske samarbeidets plass i Europa og rollen til regionalt nivå i Norden. 

I år har Norge formannskapet i Nordisk ministerråd, og Tvinnereim er nordisk samarbeidsminister. Hva betyr det og hva innebærer det i praksis? Vi kommer også inn på hvilke saker og prioriteringer som er viktige for det norske formannskapet, hvilken betydning det nordiske samarbeidet har for Norges relasjon til EU, og hvordan fylkeskommunene er koblet på dette samarbeidet.

Europakafé er en serie korte tematiske møter, hvor formålet er å dele kunnskap og informasjon om tema og saker i internasjonalt samarbeid, med relevans for Norge.

Du kan se alle episodene av Europakafé her.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Anette Solli Arve Høiberg Baltic Sea Youth Platform Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC BSSSC Youth Bærekraft CargoNet CBSS Circle K Norge CPMR-Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Dovrebanen Energistasjoner Erasmus+ EU Europaforum Europakafé EUs mobilitetspakke Even Aleksander Hagen EØS Fagskole Fehmarnbelt Fylkesprat Fylkesveier Godstransport Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hanne Tollerud Hurdalsplattformen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen Innlandet fylkeskommune InterCity Interreg Jan Carsten Gjærløw Jarle Backer Jernbane Jernbanedirektoratet Jon-Ivar Nygård Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimasats Kollektivtrafikk Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Norsk senter for sirkulær økonomi Norsk Vann Nullutslippskjøretøy Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Moe Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Podkast Raymond Johansen Regionreformen Reklima Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING TEN-T Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Ungdomsmedvirkning Ungdomsråd Utdanning Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier