Velg en side

Europakafé: Samtale med utviklings- og nordisk samarbeidsminister, Anne Beathe Tvinnereim, om det nordiske samarbeidet

av Kristian Singh-Nergård |
Publisert 25. mai, 2022
Stillbilde/kollasj fra videoen hvor Ann Irene Sæternes og Anne Beathe Tvinnereim snakker om Det nordiske samarbeidet. Over bildet er det et avspillingsikon.

Vi har fått med oss utviklings- og nordisk samarbeidsminister, Anne Beathe Tvinnereim, i en ny episode av Europakafé. Her ser vi nærmere på hva som er viktig for Norge med det nordiske samarbeidet, det nordiske samarbeidets plass i Europa og rollen til regionalt nivå i Norden. 

I år har Norge formannskapet i Nordisk ministerråd, og Tvinnereim er nordisk samarbeidsminister. Hva betyr det og hva innebærer det i praksis? Vi kommer også inn på hvilke saker og prioriteringer som er viktige for det norske formannskapet, hvilken betydning det nordiske samarbeidet har for Norges relasjon til EU, og hvordan fylkeskommunene er koblet på dette samarbeidet.

Europakafé er en serie korte tematiske møter, hvor formålet er å dele kunnskap og informasjon om tema og saker i internasjonalt samarbeid, med relevans for Norge.

Du kan se alle episodene av Europakafé her.

Artikkelen er skrevet av

Relaterte innlegg

Stikkord

Annette Lindahl Raakil Ann Irene Sæternes Arve Høiberg Assembly of European Regions (AER) Aud Hove Aud Riseng Baltic Sea States Subregional Co-operation (BSSSC) Baltic Sea Youth Platform (BSYP) Bane NOR Biogass Biogass Oslofjord Brussel BSSSC Youth Bærekraft CICERO CO₂-utslipp CPMR Baltic Sea Commission Det grønne skiftet Det transeuropeiske transportnettverket (TEN-T) Dovrebanen Eivind Vad Petersson Energi Energistasjoner Erasmus+ EU Europakafé Even Aleksander Hagen EØS Fehmarnbelt Fylkesveier Grønne næringstransporter Grønn omstilling Guido Beermann Gunn Marit Helgesen Hydrogen Ingrid Elisabeth Volungholen InterCity Interreg Jafar Altememy Jernbane Jernbanedirektoratet Jon Petter Arntzen Jyllandskorridoren Kari-Anne Jønnes Klimagassutslipp Klimapolitikk Klimasats Knut Arild Hareide Kollektivtrafikk Kommunal- og distriktsdepartementet Kommunesektorens Organisasjon (KS) Kåre Pettersen Lan Marie Nguyen Berg Let’s Communicate Linda Carolina Ehnmark Mette Kalve Miljødirektoratet Miljøstiftelsen ZERO Mobilitet Nasjonal transportplan (NTP) NHO NHO Logistikk og Transport Nordsjøkommisjonen Norges delegasjon til EU Norsk Vann Nye Veier AS Ola Elvestuen Olav Skinnes Ole Haabeth Oslofjorden Osloregionen Oslotunnelen Pat Cox Raymond Johansen Representantskapet Ringeriksbanen Roger Ryberg Samferdselsdepartementet Scan-Med-korridoren Scandria Alliance Sirkulær økonomi Siv Henriette Jacobsen Statens vegvesen STRING Terje Riis-Johansen Timo Nikolaisen Tonje Brenna Transport Transport- og kommunikasjonskomiteen Transportøkonomisk institutt (TØI) Tungtransport Ungdomsmedvirkning Utdanning Utenriksdepartementet Vestfoldbanen Østersjøprogrammet Østersjøregionen Østersjørådet (CBSS) Østfoldbanen ØstsamUng

Nyhetskategorier